Tři roky poté

Dnes je to přesně 3 roky, 8 měsíců a 3 dny, co jsme odešli z Honeywellu. Peťa oslavil tři roky v Leice v únoru, já včera. A od posledního zápisku uběhlo 585 dní.

Máme se fajn. Kdybychom mohli neomezeně navštěvovat domovy, řekli bychom snad i výborně. Od vypuknutí koronakrize trávíme většinu času v Heidenu. Změnilo se hlavně to, že pracujeme z domu a skoro nepřetržitě jsou nastavená nějaká karanténní pravidla při překračování hranic. To znamená, že Lucka víc (čti příliš) vaří a nakupujeme ve Švajcu. Lucka dělá od loňska v novém fajn týmu na skeneru RTC360 a pořídila si ukulele. Peťa dál vylepšuje SLAM na BLK2GO a řeže místní okresky. Oba stále hodně pracujem a užíváme si krás místní přírody.



Přelom února a března jsme strávili v Patagonii, v Argentině a Chile. Byl to jeden z našich nejhezčích výletů. Pronajali jsme si campervan a poprvé nás provázel taky dron. Nádherná příroda a skvělé jídlo - video zachycuje naše dojmy asi nejlíp.
Tři dny po návratu z Jižní Ameriky tam zavřeli letiště a na horší časy se začlo smrákat i v Evropě. Prvních pár týdnů jsme byli víceméně doma a na nákupy chodili jednou za tři týdny. V červenci jsme se dostali do Česka a na Slovensko a Peťa to dal i v listopadu. Vánoce jsme strávili s Peťou poprvé spolu a poprvé ve Švajcu a mezi opatřeními se sem dostali po Vánocích i naši.

Přes rok jsme cestovali zejména po Švajcu. Na jaře a v zimě byly přiškrcené restaurace a ubytovací služby, ale do Airbnb to šlo vždy. Appenzell už máme projetý křížem krážem snad desetkrát, ale stále nás to tu baví. Pohled na Alpstein se neokouká :)


V létě jsme zajeli do francouzské části (Les Diablerets, Montreux). Povedlo se nám dostat ke kamarádům do francouzských hor, národního parku Vanoise a k Mont Blanc, kde to máme moc rádi.


V červnu jsme si skvěle zajezdili na MTB pod Matterhornem v Zermattu. Takhle prázdný a levný ho už asi nezažijeme. Jinak jsme taky konečně zajeli do místního (a jediného) národního parku a zkusili jsme nejdelší sáňkování na světě s výhledem na Eiger, Mönch a Jungfrau.


Obecně se tu dá od loňska ubytovat možná o 15-25% levněji (většinou se vlezem do 150 CHF za pěkný apartmán pro dva na noc, stanování v kempu cca 30 CHF). Tuto zimu bylo taky hodně sněhu. Na sjezdovky se nám nechtělo, a tak jsme běžkovali. Dalo se i v Heidenu.

Pohled z balkónu, když nasněží

Stále jsou karantény po příjezdu do všech zemí, na očkování jsme teprve zaregistrovaní a covid jsme neprodělali. S cestou domů je to proto ještě trochu komplikované. Snad se to ale s příchodem léta změní k lepšímu.

Už se nemůžem dočkat!

Komentáře