Poprvé nezaměstnaní

Rozlučky s kolegy po odchodu z práce stály za to. Každému přeju mít kolem sebe v práci takovou partu, na jakou jsme měli to štěstí narazit my. Jako dárek na rozloučenou jsme dostali kromě plakátu s Matterhornem, vtipné koláže fotek a setu na fondue taky průvodce životem ve Švýcarsku. Je výborný!

Vystřízlivění z posledního společného piva urychlují nevyhnutelné povinnosti. Jako první bylo třeba vyřešit věci na úřadu práce. Vše šlo hladce. Teď už jen doufáme, že nám nebudou v dalších pár týdnech nabízet žádnou práci.

V průběhu léta jsme procházeli stránky s nabídkami (LinkedIn, jobs.ch). Zjišťovali jsme, jak to v dané firmě chodí, kolik bychom tak mohli dostat peněz nebo na co se ptají při pohovorech. Na tohle vřele doporučuju glassdoor. Schválně si zkuste najít vašeho zaměstnavatele a třeba tam pak anonymně vložit svůj názor nebo plat.

Zaktualizovali jsme životopisy a první poslali už v srpnu. Oba do NVIDIA a Facebooku (Oculus). Znělo to zajímavě, nebylo třeba vypisovat žádné průvodní dopisy a prý chvilku trvá, než se ozvou. Tak jsme zvědaví, co bude. Teď už máme vyselektované další pozice, o které nejvíc stojíme. K nim musíme sesmolit průvodní dopisy, které mají hlavu a patu, poslat je a být pozvaní na pohovor.

No a kromě toho si ještě hodláme nacpat do hlavy znalosti z půlky internetu. To jsme ale přece na FITu dlouhá léta trénovali, ne? :)

Komentáře