Další životopisy poslány

Znovu a znovu procházím pracovní nabídky s klíčovými slovy engineer, embedded a c++. Nepříjemně velké množství požaduje němčinu. Peťa našel asi sto dvacet osm zajímavých pozic. S computer vision a machine learningem se ve Švajcu roztrhl pytel. Taky je tam obecně dost mladých a perspektivních startupových firem. Začínám uvažovat i o nějaké stáži, kdyby neklaplo nic na plný úvazek.

Abychom si udržovali angličtinu na rozumné komunikační úrovni, hrajem s Peťou občas takovou hru. Jeden z nás náhodně vypálí anglicky pohovorovou otázku nebo problém a druhý musí anglicky odpovědět. Někdy se donutíme mluvit anglicky i pár hodin v kuse.

Jinak jsme makali na průvodních dopisech. Zjistit si informace o dané firmě, pochopit její vizi, technologie a jací jsou tam asi lidi, zabere dost času. První dopis jsme sepisovali zhruba dva dny, další už jdou rychleji. Oba jsme teď poslali odpovědi do tří firem a napjatě čekáme.

Z NVIDIA ani Oculusu od srpna stále žádná reakce. Buď jim toho chodí hodně a trvá to nebo jsme je prostě nezaujali. Chtěli bychom ale vědět, na čem jsme. Napadlo mě kontaktovat na LinkedIn Katerinu, osobu zodpovědnou za inzeráty NVIDIA. Zakládám si proto Premium a pomocí InMailu se připomínám.

Komentáře